01/02/2022

‘Armes Nuclears #MaiMés!’ a Lloret de Mar

300 alumnes dels instituts de Lloret participen en una xerrada sobre les armes nuclears amb la presidenta de FundiPau, Carmes Suñé, al Teatre de Lloret. L’acte té lloc en el marc de l’exposició ‘Armes Nuclears #MaiMés!’ que la Plataforma per la Pau Lloret ha instal·lat al hall del Teatre i que es podrà veure fins el 25 de febrer.

300 alumnes de 4t d’ESO dels instituts de Lloret han participat en la xerrada col·loqui que ha organitzat l’Ajuntament de Lloret de Mar i FundiPau amb motiu de l’exposició ‘Armes nuclears #MaiMés!’ que es podrà veure fins el 12 de febrer. Els estudiants de Lloret han pogut escoltar la xerrada de Carme Suñé, activista per la pau, membre de la Campanya Internacional per a l’Abolició de les Armes Nuclears i de Tadamon i intercanviar opinions i experiències amb ella.

La Plataforma per la Pau Lloret ha portat l’exposició a Lloret aquesta setmana coincidint amb la celebració, el 30 de gener, del Dia Escolar De la No-Violència i la Pau.

En la presentació hi han participat l’alcalde de Lloret, Sr. Jaume Dulsat, la presidenta de FundiPau, Carme Suñé, Maria Carme Bernat i Joan Moret de la Plataforma per la Pau Lloret i els regidors municipals d’Educació, Sr. Albert Ferràndez; de cultura, Sr. Cristian Fernández; i d’Urbanisme i del Teatre Municipal, Sr. Albert Robert.

Per l’alcalde de Lloret de Mar, Jaume Dulsat “acostar les noves generacions a aquestes realitats tan dures i recents és important per contribuir a que no tornin a passar mai més”.

Fotos de l’acte

Exposició ‘Armes nuclears #MaiMés!’

75 anys després de les bombes d’Hiroshima i Nagasaki, les armes nuclears continuen sent una amenaça per a la humanitat i per al planeta. L’entrada en vigor del tractat (assolit després de molts anys de lluita de la societat civil) és un primer pas imprescindible per avançar cap a la seva eradicació, però cal aconseguir que s’hi sumin més països, entre els quals els membres de l’OTAN.

Per això és imprescindible que la ciutadania sigui conscient del perill que representa que al món encara hi hagi 13.080 armes nuclears en mans de nou països i que reclami als governs, entre els quals l’espanyol, que se sumin al Tractat.

L’exposició, que ha estat dissenyada pel lloretenc Joan Moret i membre de la Plataforma per la Pau Lloret, fa un repàs als terribles efectes que ha causat aquest armament, a la tasca de la societat civil organitzada per prohibir-lo i als reptes pendents.

Exposició ‘Armes Nuclears #MaiMés! a Lloret

Lloc: Teatre de Lloret (plaça Germinal Ros s/n)

Ajuda'ns a fer-ne més difusió