21/11/2012

Compromisos dels partits polítics en temes de pau i desarmament

FundiPau analitza quins programes electorals inclouen les seves propostes

Fa unes setmanes, FundiPau va enviar als partits polítics un document amb 12 Propostes per al foment de la cultura de pau, el desarmament i la resolució de conflictes. Ara, hem analitzat quins programes electorals les han tingudes en compte.

En síntesi podem dir:

. Que el Partit Popular (PP) i Ciutadans – Partido de la Ciudadanía (C’s) no han assumit cap proposta de les enviades. De fet, al seus programes no hi ha cap referència a una política pública en l’àmbit de la pau o la cooperació al desenvolupament.

. Que Solidaritat Catalana per la Independència (SI) n’assumeix parcialment una, tot i que tampoc fa cap esment a una política pública en l’àmbit de la pau o la cooperació.

. Que Convergència i Unió (CiU) i el Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC-PSOE) es comprometen genèricament a impulsar una política pública que també incorpori la promoció de la cultura de pau però no han assumit cap de les altres propostes concretes (només parcialment la darrera).

. Que Iniciativa per Catalunya Verds – Esquerra Unida i Alternativa (ICV-EUiA) i Esquerra Republicana de Catalunya – Catalunya Sí (ERC-CAT SI) inclouen en els seus programes les 12 propostes.

. Finalment, esmentar que entre les forces polítiques actualment extra-parlamentàries, el cap de llista per Barcelona de la Candidatura d’Unitat Popular – Alternativa d’Esquerres (CUP-AE), David Fernàndez, ens ha enviat per escrit el seu compromís i adhesió a les 12 propostes.

Hem fet un gràfic detallant les nostres propostes i indicant si els partits les han tingut en compte. Amplieu el quadre fent clic a la imatge.

eleccions2012

 

 

Ajuda'ns a fer-ne més difusió