25/10/2012

De Fundació per la Pau a FundiPau

A punt de complir els 30 anys d’activitat, iniciem una nova etapa amb un canvi de nom

La Fundació per la Pau va néixer el 1983, fruit de l’impuls d’un grup de persones que volien incidir en l’opinió pública per avançar cap a una societat on prevalgués la cultura de pau. Amb la voluntat de continuar treballant per aquest objectiu amb major intensitat i agilitat, encarem aquesta nova etapa amb força i amb una transformació del nom per fer-lo més àgil, proper i directe: a partir d’ara serem FundiPau.

Nota de premsa – 25/10/2012
(En castellano)

De Fundació per la Pau a FundiPau

A punt de complir els 30 anys d’activitat, iniciem una nova etapa amb un canvi de nom

Dijous, 25 d’octubre de 2012. La Fundació per la Pau va néixer el 28 d’abril de 1983, fruit de l’impuls d’un grup de persones que volien incidir en l’opinió pública per avançar cap a una societat on prevalgués la cultura de pau. Després de gairebé 30 anys de feina continuada, volem seguir treballant per aquest objectiu amb major intensitat i agilitat. I aquesta nova etapa l’encarem amb força i amb una transformació del nom, que el fa més àgil, més proper, més directe: a partir d’ara serem FundiPau.

“Volem preservar els nostres valors: la fermesa en les nostres conviccions, la independència, l’esperança i l’entusiasme de treballar per un món en pau, i alhora aportar noves idees i propostes engrescadores per implicar més persones en la construcció d’un món en pau.” Xavier Masllorens, president de FundiPau.

"Estem convençuts que FundiPau és un nom més directe i senzill i que ens permetrà comunicar-nos més fàcilment i positiva amb la societat.” Jordi Armadans, director de FundiPau.

Fites i èxits col·lectius

Des dels nostres inicis hem treballat i sumat esforços amb moltes persones i entitats per avançar cap a l’eradicació de la violència i l’establiment d’una cultura de pau.

En l’àmbit internacional, ens hem sumat a campanyes que han assolit fites molt rellevants, com la prohibició de les mines antipersones i de les bombes de dispersió i en aquests moments s’està treballant activament per l’aprovació d’un Tractat sobre Comerç d’Armes que reguli les transaccions d’armes tenint en compte el respecte dels drets humans.

A l’Estat espanyol, la constància de molts anys de feina de la societat civil i de les ONG ha permès avenços importants, com l’aprovació de la Llei espanyola d’Armes de l’any 2007 i la consecució de la fi del servei militar obligatori.

A Catalunya, s’ha aconseguit la creació i consolidació de dos òrgans de pau rellevants, l’any 2005 i l’Institut Català Internacional per la Pau, l’any 2007, una idea que va néixer de la Fundació per la Pau, i el Consell Català de Foment de la Pau.

Però encara queden molts reptes pendents i molta feina a fer en la construcció d’un món en pau i sense violència. I, malgrat totes les dificultats, des de FundiPau hi volem contribuir activament, amb el suport d’aquelles persones que estan convençudes que l’eradicació de la violència com a forma de relació entre les persones i els pobles és possible i s’ha de treballar per aconseguir-la.

Ajuda'ns a fer-ne més difusió