DENIP 2019

Quan en una societat no es respecten els Drets Humans, és tan difícil que hi hagi pau com possible que
es desencadeni una situació violenta. De fet, encara que no s’esdevingui un conflicte, quan no s’actua per resoldre les injustícies socials, s’està condemnat a l’exclusió i al patiment a les dones, homes i infants que en són víctimes. I quan es restringeixen els drets i les llibertats fonamentals s’aprima la democràcia. El respecte als Drets Humans és un dels fonaments principals que permet garantir la llibertat, la justícia i la pau en el món.

Proposta didàctica
Mapa
Defensem els drets humans per consolidar la pau

Darrerament, l’actualitat ve carregada de notícies sobre la vulneració de Drets Humans, rebuig a refugiats i immigrants, augment dels discursos xenòfobs i insolidaris, restriccions a la llibertat d’expressió i manifestació, presència de l’extrema dreta arreu del món, violència masclista, etc. Totes aquestes situacions ens preocupen però alhora, ens esperonen a treballar amb més intensitat per revertir la situació i avançar cap a una societat justa, basada en el respecte als drets de les persones, la promoció de la democràcia i la consolidació de la pau. Les escoles sou un espai privilegiat per contribuir a que els ciutadans i ciutadanes del futur coneguin, valorin i defensin els Drets Humans, inherents a totes les persones, com a pilars de la democràcia i com a elements imprescindibles per assolir la convivència, l’equitat i la pau.

Activitats del Dia Escolar de la Noviolència i la Pau

El mapa permet veure, d’un cop d’ull, la quantitat d’activitats que es fan a casa nostra pel DENIP. Crear un arxiu històric per saber què han fet altres centres i agafar idees de cara posteriors edicions.

Aquests recursos estan disponibles de forma gratuïta. Vols col·laborar per fer-los possible?