DENIP 2022

Avui, les xarxes socials formen part de la quotidianitat d’un gran nombre de persones, també dels joves, i s’han convertit en un mitjà habitual on relacionar-se, comunicar-se i debatre. A més, la pandèmia de la covid-19 ha propiciat una situació de distanciament social (confinaments, quarantenes, limitació del nombre de persones en les trobades, etc.) que han convertit aquestes xarxes en un mitjà de comunicació gairebé imprescindible.

Proposta didàctica
Mapa
Pacifiquem les xarxes socials

Les xarxes socials formen part de la vida i de la quotidianitat d’un gran nombre de persones i s’han convertit en un mitjà habitual de relacionar-se, debatre i discutir.
És un espai on circulen idees, propostes i crítiques més que interessants i necessàries. Però la facilitat d’accés a un fòrum públic, rere la protecció d’una pantalla i de vegades de forma anònima, ha fet créixer també la presència d’insults, difamacions i fins i tot amenaces, contribuint a la creació d’un clima de tensió que surt del món digital però que té un impacte real i afecta la convivència.

Des de FundiPau volem promoure una participació en l’entorn digital més respectuosa, creativa i positiva, lluny de la bronca, el menyspreu i els discursos d’odi que, massa sovint, es produeixen a les xarxes socials.

Per això, proposem #PacifiquemlesXarxesSocials

T’hi apuntes?

Activitats del Dia Escolar de la Noviolència i la Pau

Amb el Mapa DENIP convidem tots els centres i espais educatius que celebren la jornada a enllaçar-hi les activitats que han dut a terme. Això permet, d’una banda, veure, d’un cop d’ull, la quantitat d’activitats que es fan a casa nostra pel DENIP i de l’altra crear un arxiu històric per saber què han fet altres centres i agafar idees de cara a edicions posteriors.

Aquests recursos estan disponibles de forma gratuïta. Vols col·laborar per fer-los possible?