30/10/2006

Eleccions 2006: propostes de pau

La Fundació per la Pau, amb motiu de les properes Eleccions al Parlament de Catalunya, s’ha adreçat als partits polítics amb representació demanant-los que es comprometin a desenvolupar una autèntica política pública al servei del foment de la pau.

Com ja va fent des de fa anys, la Fundació per la Pau va fer arribar als partits polítics 8 grans propostes a tenir en compte per tal de donar suport al foment de la cultura de pau, el desarmament i la resolució pacífica dels conflictes.

En síntesi, la Fundació per la Pau demana als partits polítics que, cara a la propera legislatura desenvolupin una política pública de pau, partint dels pressupòstis expressats en la Llei de Foment de la Pau, i en concret, consolidant el procés iniciat amb el Consell Català de Foment de la Pau i la creació de l’Institut Català Internacional per la Pau (ICIP).

També es demana als partits que no contradiguin la necessitat de desenvolupar aquesta política amb decisions i compromisos de caire militarista: suport a la instal.lació de la indústria militar a Catalunya, militarització de festes i espais lúdics, etc.

Finalment, es reclama que el Parlament de Catalunya adopti una actitud activa i compromesa amb la pau i la solidaritat internacionals.

Document adreçat als partits polítics (pdf, 75 Kb)

Propostes sobre pau incorporades pels partits als seus programes electorals:

CiU (pdf, 600 Kb)

PSC-CpC (pdf, 70 Kb)

ERC (pdf, 60 Kb)

PPC (pdf, 130 Kb)

ICV-EUiA (pdf, 116 Kb)

Ajuda'ns a fer-ne més difusió