14/10/2021

Les armes nuclears al Congrés Mundial per la Pau, de Barcelona

El propers dies 15, 16 i 17 d’octubre se celebra a Barcelona el II Congrés Mundial per la Pau organtizat per l’IPB (International Peace Bureau) amb el lema “(Re) imaginar el nostre món: Acció per la Pau i la Justícia”. Entre les sessions de treball i debat, el diumenge al matí n’hi haurà una sobre les armes nuclears que conduirà i moderarà Carme Suñé, de FundiPau.

El taller s’enmarca en el lema ‘Visions per al futur: passos pràctis per aconseguir les solucions’ que centrarà la temàtica dels tallers del diumenge al matí.

Taller ‘Estratègies i accions per a un món lliure d’armes nuclears’

Dia: diumenge 17.10.2021

Hora: 10.45 – 12. 45

Lloc: Acte híbrid – en línia per zoom inscripció aquí i presencial a la Facultat Blanquerna – Universitat Ramon Llull

Participants: Dave Webb – Campaign for Nuclear Disarmament, UK; Ludo de Brabander – Vrede, Belgium; Kim Jinyoung – People’s Solidariy for Social Progress, ROC; Ralph Hutchison – Oak Ridge Environmental and Peace Alliance, USA; Josep Mayoral – Mayor of City of Granollers, Spain, Tsuchida Yayoi – Japan Council against A & H Bomb (Gensuikyo) i la moderació de Carme Suñé – FundiPau.

Els participants formen part del moviment per la pau de països amb armament nuclear o sota el paraigua nuclear d’altres països, inclosos membres de l’OTAN. Compartiran visions, experiències i estratègies sobre la mobilització ciutadana i la consecució de canvis polítcs allunyats de la doctrina de la dissuació nuclear, per avançar cap a l’abolició de les armes nuclears.

Per a inscripcions al Congrés Mundial per la Pau

Programa del Congrés Mundial per la Pau en català

L’objectiu principal del 2n Congrés Mundial per la Pau de l’IPB és proporcionar un espai per reunir i compartir experiències per a totes les persones implicades a moviments internacionals de pau i justícia. Un lloc on fomentar sinergies entre organitzacions i individus, i entre moviments socials interconnectats que lluiten per la justícia global: defensores/s de la pau i el desarmament, activistes feministes i LGBTQIA +, ecologistes i activistes del clima, antirracistes i indígenes, defensores/s dels drets humans i sindicalistes. Es vol promoure la inclusió d’una perspectiva de pau dins d’aquests moviments, per afrontar millor els reptes globals del nostre temps: canvi climàtic i col·lapse ambiental, gènere, desigualtat racial i econòmica, la pandèmia covid-19, migracions i crisis de persones refugiades, emergències humanitàries causades per la guerra i la repressió, i molt més.

Aquest congrés és una oportunitat per a persones, grups i causes molt diverses per compartir estratègies i articular alternatives juntes. Un espai per crear i renovar eines i discursos, per mobilitzar ciutadanes i ciutadans de tot el món a favor de la pau i el desarmament.

Un lloc on podem (Re) imaginar el nostre món i Actuar per la Pau i la Justícia.

Us convidem a acompanyar-nos al 2n Congrés Mundial de la Pau a Barcelona de l’International Peace Bureau.

Ajuda'ns a fer-ne més difusió