05/10/2021

Resum de l’anuari del SIPRI 2021 en català i castellà

Noticia en castellano

Ja teniu al vostre abast les traduccions al català i al castellà del resum de l’Anuari SIPRI 2021 sobre armaments, desarmament i seguretat internacional que cada any traduïm a FundiPau. Per a l’edició del 2021 hem comptat amb el suport de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament de la Generalitat de Catalunya.

En l’edició del 2021, l’anuari destaca que la despesa militar mundial del 2020 va fregar els 2 bilions de dòlars amb un increment del 2,6 % respecte de l’any anterior. D’altra banda, les vendes de les 25 principals empreses d’armes van créixer un 8,5 % amb una presència internacional diversificada.

Pel que fa a les transferències internacionals de grans armes, les importacions que més van créixer el 2020 van ser les de l’Orient Mitjà, que es van incrementar un 25 % en el període 2016–20 en comparació amb el 2011–15. L’Aràbia Saudita destaca com a principal país importador.

Finalment, en relació amb l’armament nuclear, l’informe constata que el 2020, malgrat la disminució global del nombre d’ogives nuclears, se’n van desplegar més en forces operatives i que tots els països amb armes nuclears van seguir modernitzant els seus arsenals, ignorant els riscos que això implica i el fet que s’hagi aprovat el Tractat sobre la Prohibició de les Armes Nuclears.

Podeu consultar els resums 2021 en pdf:

SIPRI 2021 Resum en català

SIPRI 2021 Resumen en castellano

I trobareu tots els resums traduits a fundipau.org/anuari-sipri/

Tota la informació sobre l’anuari del SIPRI a Sipri.org

L’anuari del SIPRI

L’anuari de l’Stockholm International Peace Research Institut, reconegut arreu del món per polítics, diplomàtics, periodistes, docents i estudiants, és una font d’informació i anàlisi autoritzada i independent sobre armes, desarmament i seguretat internacional. Analitza l’evolució en matèria de seguretat internacional, armes i tecnologia, despesa militar, comerç d’armes i producció d’armament, així com els conflictes armats i la seva gestió, juntament amb les iniciatives per controlar les armes convencionals, nuclears, químiques i biològiques. 

Traduccions fetes amb el suport de:

Ajuda'ns a fer-ne més difusió