27/05/2024

Obert el XIX premi de periodisme solidari Memorial Joan Gomis

Fins al 19 de juliol es poden presentar candidatures d’obres i de trajectòries periodístiques a aquesta nova edició del premi de periodisme solidari. El Memorial vol mantenir viva la memòria de Joan Gomis i el seu compromís amb la pau i els drets humans, per això, vol reconèixer aquelles peces informatives i els professionals de la informació que visibilitzen persones, institucions o col·lectius que lluiten contra les desigualtats Nord-Sud, la pobresa i l’exclusió social o que destaquen pel seu compromís a favor de la solidaritat, la pau, els drets humans i l’entesa entre cultures i religions.

Amb aquest criteri es premia una obra periodística, escrita o audiovisual, inèdita o publicada i la trajectòria periodística d’una persona, institució, mitjans, programes o iniciatives. Ambdues modalitats han de compartir i promoure els valors solidaris del Memorial. El premi per a cadascuna de les modalitats està dotat amb 1.500 euros. Les persones premiades, a més, reben un diploma acreditatiu i una il·lustració original elaborada per Joan Gomis.

El termini d’admissió d’originals i candidatures d’enguany finalitza el 19 de juliol de 2024 i les candidatures per ambdues modalitats s’han de lliurar a través del formulari que es troba a justiciaipau.org/premijoangomis/participa/.

El lliurament de premis tindrà lloc en un acte públic durant el mes de novembre del 2024.

El Memorial Joan Gomis el convoquen Justícia i Pau, Cristianisme i Justícia, FundiPau, Mans Unides, Fundació Cultura de Pau, Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna-URL, Lafede.cat, Catalunya Religió, el Col·legi de Periodistes de Catalunya i les revistes El Ciervo i Foc Nou. El premi es convoca amb el suport econòmic del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, i compta amb el suport del Fons Català de Cooperació.

Ajuda'ns a fer-ne més difusió