Els tallers són una bona eina per fer arribar l’educació per la pau als més joves d’una manera propera i dinàmica. Des de FundiPau posem a disposició de docents, talleristes i altres professionals del món de l’educació i el lleure un seguit de tallers.
Proposta per secundària i grups a partir de 12 anys:
3 tallers: un procés d’aprenentatge. La nostra proposta és fer 3 tallers d’una hora i mitja cadascun, en grups de 15 a 20 persones com a màxim. S’acostumen a fer amb una setmana de diferència. Objectiu del tallers: superar la violència. Ensenyar com l’ús de la violència no és mai una via de solució dels conflictes, i com es poden aprendre altres maneres de gestionar-los i superar-los amb la confiança, el diàleg i la cooperació. Metodologia: vivència > reflexió > continguts.
Els tallers proposen una sèrie de dinàmiques i jocs, mitjançant els quals els participants tenen una sèrie d’experiències (de violència, de confiança, de diàleg i de cooperació), sobre les quals reflexionem tot arribant, finalment, als continguts desitjats.
Al primer taller, El Castell de Cartes treballem les causes dels conflictes, l’aparició de la violència, la seva inutilitat i les alternatives possibles. Descobrim la pròpia tendència a la violència i reflexionem sobre la necessitat d’una cultura de pau.
La segona sessió, Jocs per la confiança i el diàleg consta de múltiples jocs i dinàmiques que afavoreixen la confiança i el diàleg entre el grup. Es tracta aquí de reconèixer les pròpies limitacions a l’hora de solucionar els conflictes, i de donar eines i capacitar als alumnes en aquest sentit.
Durant el tercer taller, La teranyina, s’experimenta la feina en grup. Aquesta dinàmica “obliga” tots els participants a cooperar per tal de superar una prova. El taller recull el que s’ha après anteriorment, i visualitza, per tant, el progrés i l’aprenentatge assolits.
Per a més informació i concertar xerrades, contacteu amb nosaltres a través del correu electrònic lverges@fundipau.org o bé truqueu al 93 302 51 29 i demaneu per Lourdes Vergés.