21/11/2023

2a Reunió d’Estats Part del Tractat sobre la Prohibició de les Armes Nuclears (del 27N a l’1D)

Del 27 de novembre a l’1 de desembre del 2023 tindrà lloc a la seu de les Nacions Unides de Nova York la segona Reunió dels Estats Part del Tractat sobre la Prohibició de les Armes Nuclears.

El diumenge 26N, la societat civil, aplegada en la Campanya Internacional per a l’Abolició de les Armes Nuclears (ICAN) ha organitzat un dia mundial d’acció per alertar del perill que representen aquestes armes i insistir en la necessitat que cada vegada més països, també l’Estat espanyol, s’adhereixin al TPAN.

En aquests moments, l’Alianza por el Desarme Nuclear, coalició de la qual FundiPau som membres, estem pressionant al recentment constituït Govern espanyol perquè assisteixi a la trobada de Nova York, com a país observador, com faran Noruega, Alemanya i Austràlia, membres de l’OTAN, així com Suïssa i Andorra, entre altres països.

Una representació de l’Alianza por el Desarme Nuclear, assistirà a la Trobada d’Estats i també a les sessions de treball de la societat civil en el marc d’ICAN.

Tota la informació de les sessions de la 2a Reunió d’Estats es podrà seguir a través del canal MSP TV que ha habilitat la campanya internacional.

Més informació

. A la publicació coral coordinada per FundiPau ‘Sigantura pendent’ trobareu tots els arguments humanitaris, climàtics, polítics i legals per firmar el Tractat sobre la Prohibició de les Armes Nuclears – TPAN.

. A la plana web ‘Abolim les armes nuclears’ trobareu més informació sobre el tema.

. La 2a reunió d’Estats Part del TPAN té lloc un any i mig després de la primera reunió celebrada a Viena, el juny del 2022, en què FundiPau va participar activament. Aquella reunió va acabar amb l’adopció del Pla d’Acció de Viena i la contundent Declaració de Viena, la condemna multilateral més ferma a les amenaces nuclears des de la invasió russa d’Ucraïna.

Ajuda'ns a fer-ne més difusió