Fem 40 anys! 1983 - 2023

Cicle Defensores dels Drets Humans

Cicle Defensores dels Drets Humans

En els darrers anys, hem vist com els drets humans experimenten una regressió preocupant arreu del món: retallades en drets i llibertats, conflictes enquistats, dictadures, repressió, racisme, etc. Però també hi ha un gran nombre de persones i col·lectius que denuncien aquesta situació i treballen per canviar-la.

I és aquí on volem posar l’accent, en el testimoni directe d’aquelles dones implicades en la creació de nous espais de llibertat, justícia i dignitat. Volem conèixer, de primera mà, activistes que denuncien les vulneracions de drets humans que es pateixen als seus països i que, amb la seva tasca, defensen drets i llibertats fonamentals.

Dones implicades en la creació de nous espais de llibertat, justícia i dignitat

Activistes que denuncien les vulneracions de drets humans que es pateixen als seus països i que, amb la seva tasca, defensen drets i llibertats fonamentals.

Edicions i països dels cicles

Edició 2021

22 de març de 2021
Conversa de Zelal Pelín Doğan, activista i advocada en defensa dels Drets Humans, amb el periodista establert a Istanbul Andrés Mourenza. Presentació: Gemma Pinyol-Jiménez, directora de polítiques migratòries a Instrategies i membre de FundiPau.
25 de febrer de 2021
Conversa de Janahuy Paredes, activista i defensora dels drets humans, membre del Comité de Familiares de Personas Detenidas Desaparecidas en México – Alzando Voces, i Beatriz Patraca, periodista i antropòloga. Presentació: Lourdes Vergés, responsable de comunicació de FundiPau.

Edició 2020

9 de setembre de 2020
Conversa de Nadia Ghulam, afganesa, activista pels drets humans i escriptora, i Mònica Bernabé, cap d’Internacional del Diari Ara. Presentació: Lourdes Vergés, responsable de comunicació de FundiPau.
26 de febrer de 2020
Conversa de Nour Salameh, siriana, activista pels drets humans, traductora i professora del màster d’Estudis Àrabs Contemporanis de la UAB, i Lurdes Vidal, directora de l’Àrea del Món Àrab de l’IEMed. Presentació: Carme Suñé, vicepresidenta de FundiPau.
29 de gener de 2020
Conversa de Milena Florez, colombiana, vicepresidenta del moviment Ríos Vivos de Colòmbia, i Isabel Galí, periodista d’Internacional de TV3. Presentació: Joana Galindo, membre del patronat de FundiPau.

Vídeos dels cicles

Vídeo del cicle ‘Defensores dels Drets Humans’
Vídeo del cicle ‘Defensores dels Drets Humans’
Vídeo del cicle ‘Defensores dels Drets Humans’
Vídeo del cicle ‘Defensores dels Drets Humans’
Vídeo del cicle ‘Defensores dels Drets Humans’
Col·labora amb FundiPau
Amb el suport o col·laboració