Inici || Castellano | English
facebook twitter youtube issuu picasa rss
20 Juny 2018

20 de juny, Dia Mundial de les Persones Refugiades

L’any 2001 les Nacions Unides van establir el 20 de juny com a Dia Mundial de les Persones Refugiades. Amb aquesta jornada, la comunitat internacional vol posar en evidència la crítica situació a què es veuen abocades milions de persones que han de fugir de casa.

Des de FundiPau, fa anys que fem propostes i duem a terme diverses activitats per visualitzar i denunciar aquesta realitat i alhora reclamar tant l’acollida digna de les persones que fugen com la prevenció de les causes que s’amaguen rere la seva fugida.

Propostes de FundiPau:

Per llegir:

Per donar suport:

D’altra banda, FundiPau ens hem unit a diverses campanyes i iniciatives de suport a les persones refugiades, per reclamar la seva acollida. Entre d’altres a la campanya Som una Europa acollidora: Deixeu-nos ajudar! Podeu signar aquí la petició a la Comissió Europea:

Sobre les causes:

En el marc de la campanya Armes Sota Control vetllem perquè el Govern espanyol compleixi la Llei d’Armes del 2007 i el Tractat Sobre Comerç d’Armes internacional i no vengui armes a països en conflicte o que violin els Drets Humans. L’armamentisme i la guerra són dues de les principals causes que hi ha rere la crisi de refugiats.

Informes de la campanya Armes Sota Control

(És a punt de sortir el darrer informe de la campanya)