Inici || Castellano | English
facebook twitter youtube issuu picasa rss
17/01/2018

Propostes pel DENIP 2018

Si el proper 30 de gener teniu previst celebrar el Dia Escolar de la Noviolència i la Pau, DENIP, des de FundiPau us proposem diverses activitats.

Proposta didàctica DENIP 2018

Aquest any les propostes de FundiPau se centren en com abordar la discrepància, connatural a la convivència. La diversitat de parers no ha de ser motiu de trencament de relacions, ni d’imposició, ni d’actituds violentes. La manera de relacionar-nos i d’interactuar amb els altres pot contribuir a la construcció d’un món més acollidor.

Per això la proposta de FundiPau vol oferir eines, idees i materials per tractar aspectes com la convivència amb la divergència, el respecte a la diferència i als drets, el diàleg i l’acord possible entre les persones, etc., per ajudar els més joves a encarar les situacions complexes i alhora reptadores.

Mapa DENIP 2018

Si voleu difondre i compartir les activitats que haureu fet durant ja jornada us animem a què enllaceu la plana web on les tingueu penjades al Mapa DENIP 2018 (actiu a partir del 25 de gener). És un mapa col·laboratiu creat per FundiPau que permet veure d’un cop d’ull totes les activitat que s’han fet durant la jornada.

El DENIP

El Dia Escolar de la Noviolència i la Pau se celebra cada 30 de gener, en commemoració de l’aniversari de la mort del Mahatma Gandhi el 1948, aquest any fa setanta anys. El va impulsar el 1964 l’educador, poeta i pacifista mallorquí Llorenç Vidal. Durant aquesta jornada, escoles, instituts i centres educatius d’arreu del món organitzen diferents activitats per difondre els valors de la noviolència i la pau. Plana web del DENIP.

Si voleu consultar les propostes didàctiques d’altres anys o veure els Mapes d’edicions anteriors ho podeu fer aquí.