Inici || Castellano | English
facebook twitter youtube issuu picasa rss
20/06/2018

20 de juny, Dia Mundial de les Persones Refugiades

L’any 2001 les Nacions Unides van establir el 20 de juny com a Dia Mundial de les Persones Refugiades. Amb aquesta jornada, la comunitat internacional vol posar en evidència la crítica situació a què es veuen abocades milions de persones que han de fugir de casa.

Des de FundiPau, fa anys que fem propostes i duem a terme diverses activitats per visualitzar i denunciar aquesta realitat i alhora reclamar tant l’acollida digna de les persones que fugen com la prevenció de les causes que s’amaguen rere la seva fugida.

Propostes de FundiPau:

Per llegir:

Per donar suport:

D’altra banda, FundiPau ens hem unit a diverses campanyes i iniciatives de suport a les persones refugiades, per reclamar la seva acollida. Entre d’altres a la campanya Som una Europa acollidora: Deixeu-nos ajudar! Podeu signar aquí la petició a la Comissió Europea:

Sobre les causes:

En el marc de la campanya Armes Sota Control vetllem perquè el Govern espanyol compleixi la Llei d’Armes del 2007 i el Tractat Sobre Comerç d’Armes internacional i no vengui armes a països en conflicte o que violin els Drets Humans. L’armamentisme i la guerra són dues de les principals causes que hi ha rere la crisi de refugiats.

Informes de la campanya Armes Sota Control

(És a punt de sortir el darrer informe de la campanya)