Inici || Castellano | English
facebook twitter youtube issuu picasa rss

Aturem els robots assassins

L’abril de 2013 es va presentar la campanya internacional Campaign Stop Killer Robots (Aturem els Robots Assassins) que reclama la prohibició de forma preventiva de les armes robot, capaces de seleccionar i atacar objectius sense la intervenció humana. 

Des de FundiPau veiem amb preocupació el greu risc que suposa per a la població civil el desenvolupament d’aquestes armes robòtiques. Per això hem decidit implicar-nos en aquesta campanya impulsada per una coalició internacional d’ONG.  

Més informació a www.stopkillerrobots.org.

La campanya reclama la prohibició preventiva i total del desenvolupament, producció i ús de les armes totalment autònomes. La prohibició s’ha d’aconseguir per mitjà d’un tractat internacional, així com de lleis nacionals i altres mesures. 

En la passada dècada, l’ús massiu de vehicles armats no tripulats o drones ha canviat dràsticament la guerra, provocant nous reptes humanitaris i legals. Ara, els ràpids avenços tecnològics permeten als Estats Units i a altres països amb alta tecnologia militar com la Xina, Israel, Rússia i la Gran Bretanya, avançar cap a sistemes que donaran a les màquines plena autonomia de combat.

Deixar les decisions de vida o mort en el camp de batalla en mans de les màquines traspassa un línia moral fonamental i representa una aplicació inacceptable de la tecnologia” assegura la Premi Nobel de la Pau, Jody Williams. “El control humà de les armes autònomes és essencial per protegir la humanitat d’un nou mètode de guerra que no hauríem de permetre que arribés a existir.”