Inici || Castellano | English
facebook twitter youtube issuu picasa rss
29/12/2008

Aturem la massacre a Gaza

La Fundació per la Pau mostra la seva indignació per la matança de Gaza i crida a aturar una escalada bèl.lica que, en cap cas, incrementarà la seguretat i la pau a la zona. Llegeix el comunicat i demana al govern català, al govern espanyol i a la Unió Europea la seva intervenció per aturar la violència.

Enviar carta de petició on-line

 

COMUNICAT

La Fundació per la Pau mostra la seva indignació per la matança de Gaza i crida a aturar una escalada bèl.lica que, en cap cas, incrementarà la seguretat i la pau a la zona

La Fundació per la Pau vol expressar la seva repulsa més enèrgica per la matança de Gaza, la seva indignació per la passivitat de la comunitat internacional i la seva preocupació per l’increment de l’espiral de violència que, ja fa massa temps, pateix aquesta regió del planeta.

Hem expressat, sovint, la nostra postura sobre el conflicte: animant processos de pau, denunciant les vies militars, rebutjant l’ocupació, solidaritzant-nos amb les víctimes, donant suport als actors de pau que, tant a Israel i Palestina, malden per obrir opcions de pau, etc.

Però, ara, davant dels darrers atacs i el perill d’una invasió de Gaza, volem fer públic amb urgència el següent:

. El nostre enèrgic rebuig a l’acció del govern israelià: aquest atac bèl.lic és mancat de tota ètica (què justifica la matança de centenars de persones i la terrorització de milers?), de fonament de dret (el govern israelià s’ha saltat tots els procediments, criteris i normes establertes internacionalment per a afrontar conflictes) i de lògica en clau de seguretat (és obvi que aquest atac, lluny de fomentar la pau, incrementarà la inestabilitat de la zona i perjudicarà la seguretat dels ciutadans i ciutadanes d’Israel).

. La nostra indignació per la manca de pressió efectiva per part dels governs europeus i de la comunitat internacional amb les repetides accions del govern israelià, ja siguin atacs militars o el setge inhumà (aturades d’aigua i electricitat; tancament de fronteres; impedir el pas de productes essencials; prohibir la presència de periodistes internacionals, etc.) al qual se sotmet Gaza.

. La nostra solidaritat amb el patiment de la població civil de Gaza.

. La nostra demanda de cessament de tota violència a ambdues parts: a més d’enquistar encara més el conflicte, més violència suposarà inevitablement més sofriment per a la població civil.

. El nostre suport a les ONG, entitats, grups i persones amigues que, a Israel, clamen per una pau justa i, ara, es manifesten per la fi del setge, dels atacs militars i per la renovació de la treva.

Barcelona, 29 de desembre de 2008