Inici || Castellano | English
facebook twitter youtube issuu picasa rss
29/01/2018

Dia de la Noviolència i la Pau

Cada 30 de gener, en record de l’aniversari de la mort del Mahatma Gandhi, se celebra el Dia Escolar de la Noviolència i la Pau per promoure aquests valors entre els més joves.

A banda de les activitats que hem proposat a les escoles, des de FundiPau també duem a terme i participem en diversos actes i iniciatives relacionades amb el Dia de la Noviolència i la Pau:

Xerrades

  • ‘El Tractat de Prohibició de les Armes Nuclears’ a càrrec de Jordi Armadans, director de FundiPau, a les 19 h a la Sala d’actes de l’Hotel d’Entitats de Girona. La campanya que ha promogut el tractat – ICAN- ha estat reconeguda amb el Premi Nobel de la Pau 2017.
  • ‘Refugiats, per què?’, a càrrec d’Antoni Soler a diversos cursos del Col·legi Jesuïtes de Casp de Barcelona.
Acte d’homenatge a Gandhi

El dimarts, 30 de gener, a les 9 h del matí, ens concentrarem als Jardins de Gandhi de Barcelona per fer una ofrena a l’escultura de Gandhi que hi ha al parc (c/ Llull amb Espronceda). L’estàtua és obra del Premi Nobel de la Pau Adolfo Pérez Esquivel.

Postals per al record

Enguany es compleixen setanta anys de la mort de Mohandas Karamchand Gandhi i l’hem volgut recordar amb una postal que inclou una frase que forma part del seu llegat.

Així mateix, també un 30 de gener, de l’any 2014, ens va deixar el que fou fundador i president de FundiPau – Fundació per la Pau, Alfons Banda i Tarradellas i també el recordem amb una postal.