Inici || Castellano | English
facebook twitter youtube issuu picasa rss
26/10/2009

Dos treballs sobre Israel i Colòmbia premiats al IV Memorial Joan Gomis

El Pati Mannig de Barcelona va acollir el dimarts 27 de novembre el lliurament de premis del Memorial Joan Gomis. En la modalitat d’obres inèdites, el jurat ha premiat Maribel Hernández per “Romper el silencio. La ocupación israelí contada por sus soldados” i en la modalitat de trajectòries periodístiques i obres publicades ha escollit el documental “Volver a nacer. Memoria desde el exilio del genocidio de la Unión Patriótica en Colombia” de Paco Simón i Óscar Bernàcer de la Fundació CEPS.

Nota de premsa

Acte de lliurament de premis del IV Memorial Joan Gomis

El dimarts 27 d’octubre es lliuraran els premis del IV Memorial Joan Gomis.El jurat, integrat per membres de Cristianisme i Justícia, Justícia i Pau, Fundació per la Pau, Fundació Cultura de Pau, Foc Nou, i El Ciervo, ha decidit premiar a Maribel Hernández per “Romper el silencio. La ocupación israelí contada por sus soldados” en la modalitat d’obres inèdites; així com al documental “Volver a nacer. Memoria desde el exilio del genocidio de la Unión Patriótica en Colombia” de Paco Simón i Óscar Bernàcer de la Fundació CEPS en la modalitat de trajectòries periodístiques i obres publicades.

El premi Memorial Joan Gomis té per objecte la promoció d'un periodisme solidari que contribueixi a divulgar experiències de treball a favor de la pau o de lluita contra les desigualtats, la pobresa i la exclusió social.

Amb aquest criteri, el jurat ha decidit premiar, en la categoria d’obres inèdites, l’article de Maribel Hernández, que vol donar a conèixer el treball de l’ONG pacifista israeliana “Breaking the Silence”, dedicada a divulgar els testimonis del soldats israelians sobre la seva violenta relació amb la població civil Palestina.

En la categoria d’obres publicades, el documental de Paco Simón i Óscar Bernácer mostra la persecució que va sofrir el partit polític Unión Patriótica a Colòmbia mitjançant les veus dels seus membres actualment a l’exili i mostrant la contribució que fan en favor de la pau i els drets humans al seu país.

El premi en la modalitat de trajectòries periodístiques està dotat amb 1.000 euros, i el de la
modalitat d'obres inèdites amb 2.000 euros. A més a més els articles guanyadors es publicaran a les revistes El Ciervo i Foc Nou, i els guanyadors i rebran un diploma acreditatiu amb una il•lustració de Joan Gomis.

L'acte pretén mantenir viva la memòria de la figura de Joan Gomis Sanahuja (10 de juny de 1927- 29 de setembre de 2001), president de Justícia i Pau de Barcelona des del 1976 fins a la seva mort. Joan Gomis també va presidir Justícia i Pau d’Espanya, la Federació Catalana de ONG per al Desenvolupament i la Federació Catalana d’ONG per la Pau.

Acte: Lliurament de premis de periodisme solidari del IV Memorial Joan Gomis
Dia: Dimarts 27 d’octubre de 2009
Hora: 19:00 hores
Lloc: Sala d’actes del Centre d’Estudis i Recursos Culturals – Pati Manning (Montalegre, 7. Barcelona).
Per a més informació, podeu trucar al 93.200.51.45 (Maria Patricio) o escriure a l’adreça joangomis@elciervo.es