Inici || Castellano | English
facebook twitter youtube issuu picasa rss
02/11/2009

El dia 20 de novembre vine a conèixer les victòries i els reptes del desarmament

La Fundació per la Pau us convida a la taula rodona “Desarmament: victòries i reptes” que comptarà amb la participació de Thomas Nash, coordinador de la Cluster Munition Coalition (CMC) i de Daniel Mack, coordinador de les ONG en les negociacions a NNUU pel Tractat sobre el Comerç d'Armes. El debat se centrarà en els avanços fets, en els reptes pendents i en el paper de la comunitat internacional davant el desarmament.

Quan només falta la ratificació de 6 països perquè el Tractat de Prohibició de les bombes de dispersió entri en vigor, la CMC ha llançat una campanya internacional per posar fi al finançament d’aquestes bombes.

Paral·lelament, 153 estats reunits a la seu de les Nacions Unides han aprovat la creació d’una Tractat Internacional per al control del comerç d’armes.

Són dos exemples reeixits d’iniciatives mundials per avançar cap al desarmament que donen peu a l’esperança en les quals la Fundació per la Pau ha estat implicada activament. Però encara hi ha molts esculls a superar, com els interessos econòmics que genera la venda d’armes o la creença que el militarisme és l’únic mètode eficaç d’afrontar els conflictes.

Per aprofundir en aquests i altres temes relacionats amb el desarmament, la Fundació per la Pau us convida a participar en la:  

Taula rodona “Desarmament: victòries i reptes
Dia: divendres 20 de novembre
Hora: 19.00 h
Lloc: Aula Magna de la Universitat de Barcelona (1r pis de l’edifici històric, Gran Via, 585, Barcelona)

Hi haurà servei de traducció simultània

L’entrada és lliure però es recomana inscripció prèvia a la web de la Fundació per la Pau.

L'acte compta amb el suport de l'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament de la Generalitat de Catalunya.