Inici || Castellano | English
facebook twitter youtube issuu picasa rss
27/09/2018

Jornada sobre Armes Letals Autònomes

Dijous, 4 d’octubre de 2018, a l’Aula Magna de la Facultat de Dret de la  Universitat Autònoma de Barcelona

Jornada sobre Armes Letals Autònomes

El dijous 4 d’octubre a les 10 h es presentarà a Barcelona la campanya internacional Stop Killer Robots de qual formem part activa FundiPau i el Centre Delàs d’Estudis per la Pau.

L’acte, organitzat per les dues entitats en col·laboració amb l’ICRAC (Comitè internacional per al Control de les Armes Robòtiques) i la mateixa campanya Stop Killer Robots, acollirà també la presentació del llibre Inteligencia Artificial y Armas Letales Autónomas. Un nuevo reto para Naciones Unidas, de la Dra. Roser Martinez Quirante i el Dr. Joaquín Rodríguez Álvarez.

La periodista de TV3 Fàtima Llambrich, serà l’encarregada de fer la presentació del llibre que desgrana una possible “automatització dels conflictes armats”, i els reptes que suposen la manca del control humà en contextos de guerra.

Tot seguit, a partir de les 11 h, representants del International Committeefor Robot Arms Control (ICRAC), juntament amb Jordi Armadans i Francesc Gusi de FundiPau, i Pere Brunet del Centre Delàs presentaran la campanya Stop Killer Robots. Els membres d’aquesta campanya formen part d’una coalició internacional que treballa per prohibir de forma preventiva les armes totalment autònomes.

Dia: dijous 4 d’octubre de 2018
Hola: 10 h
Lloc: Aula Magna de la Facultat de Dret de la UAB – Universitat Autònoma de Barcelona

Programa de la jornada sobre Armes Letals Autónomes

Presentació de la campanya Stop Killer Robots

10 h – Presentació del llibre Inteligencia Artificial y Armas Letales Autónomas. Un nuevo reto para Naciones Unidas a càrrec dels seus autors, la Dra. Roser Martinez Quirante i el Dr. Joaquín Rodríguez Álvarez i la periodista de TV3 Fàtima Llanbrich.

11 h – Presentació de la campanya Stop Killer Robots a càrrec de ICRAC (Comitè internacional per al Control de les Armes Robòtiques), FundiPau i el Centre Delàs d’Estudis per la Pau.

12 h – Pausa – cafè

12.30 h – Diàleg obert sobre els reptes de la intel·ligència artificial