Inici || Castellano | English
facebook twitter youtube issuu picasa rss
11/11/2009

Jornades del Moviment per la Pau

La Federació Catalana d’ONG per la Pau i l’Institut Català Internacional per la Pau organitzen conjuntament les “Jornades del Moviment per la Pau”. Durant dos dies els assistents podran reflexionar i debatre sobre el present i el futur del moviment pacifista a Catalunya.

Dies: 13 i 14 de novembre
Horari: dia 13, 18.30h – 20.30h;  dia 14, 9.00h – 20.30h
Lloc: Pati de Lletres de la Facultat de Filologia de la Universitat de Barcelona (Aules 104 i 105), Gran Via de les Corts Catalanes, 585 de Barcelona.
L’entrada és lliure però es requereix confirmació prèvia d’assistència, detallant si cal fer reserva pel dinar del dia 14 a: info@federacioongpau.org

Els plantejaments actuals del moviment per la pau, la identificació de noves realitats, els reptes de futur i la possible adequació a nous enfocaments o estratègies per incrementar la incidència transformadora en el camp social i polític són alguns dels temes que es tractaran en les Jornades. També es debatrà sobre el que les entitats esperen de l’Institut Català Internacional per la Pau (ICIP) i com caldria articular les relacions en aquesta nova etapa.

L’obertura de les Jornades del Moviment per la Pau anirà a càrrec de Neus Sotomayor, presidenta de la Federació Catalana d’ONG per la Pau, Xavier Badia, director de l’Oficina de Promoció de la Pau i els Drets Humans de la Generalitat de Catalunya, Andreu Felip, Director de l’Agència Catalanan de Cooperació al Desenvolupament de la Generalitat i Jordi Armadans, president del Consell Català del Foment de la Pau i director de la Fundació per la Pau.

Les Jornades inclouran diversos grups de treball simultanis, una sessió plenària i dues conferències a càrrec de Vicent Martínez Guzmán, director de la Càtedra de Filosofia per a la Pau de la Universitat Jaume I de Castelló, i d’Arcadi Oliveres, president de Justícia i Pau i president de la Universitat Internacional de la Pau de Sant Cugat del Vallès. .