Inici || Castellano | English
facebook twitter youtube issuu picasa rss
28/11/2007

L’ICIP ja és una realitat

El Parlament de Catalunya ha aprovat avui la nova llei de l’Institut Català Internacional per la Pau. L’ICIP és una proposta que la Fundació per la Pau va fer l’any 1999. En els darrers vuit anys, s’han fet diferents propostes i reflexions des de l’àmbit civil, universitari i polític sobre la missió, la feina i l’estructura que haurà de tenir aquest organisme que avui neix oficialment.

Nota de premsa – 28 de novembre de 2007

L’ICIP representa un gran pas endavant per al treball per la pau fet des de Catalunya

El Parlament de Catalunya ha aprovat avui la nova Llei de l’Institut Català Internacional per la Pau

Aquest matí, el Parlament de Catalunya ha aprovat la nova llei de l’Institut Català Internacional per la Pau, un projecte del qual se’n va iniciar la tramitació parlamentaria la primavera passada. L’ICIP és una proposta que la Fundació per la Pau va fer pública per primera vegada l’any 1999 i durant els darrers vuit anys, tant des de l’àmbit civil i universitari com des del polític, s’han anat fent aportacions i reflexions sobre la missió, la feina i l’estructura que haurà de tenir aquest organisme.

L’Institut Català Internacional per la Pau comptarà amb finançament públic però amb una direcció independent del govern que li atorgarà independència i rigor per a la recerca, la promoció i la incidència en favor de la pau.

‘L’aprovació de la llei de l’ICIP és una molt bona notícia per a Catalunya perquè és una manera de correspondre al dinamisme de la societat civil en el treball de la pau amb unes polítiques institucionals i públiques que l’impulsin i li donin suport sense condicionar-lo’ afirma Alfons Banda, president de la Fundació per la Pau. ‘L’aprovació d’avui, representa un gran pas endavant per al treball en favor de la cultura de pau feta amb rigor i suport públic des de Catalunya’, afegeix.

D’altra banda, per la Fundació per la Pau, més enllà de l’àmbit de Catalunya, l’ICIP és una gran oportunitat per contribuir a reforçar un espai emergent de centres de recerca per la pau de prestigi i independents que hi ha arreu del món. Aquestes iniciatives volen revertir l’actual visió del món que dedica una gran quantitat de recursos a polítiques de defensa i de seguretat centrades en la vessant militar en comptes d’invertir en recerques i polítiques de construcció de pau.