Inici || Castellano | English
facebook twitter youtube issuu picasa rss
30/11/2005

Més control i transparència en el comerç d’armes a Europa

El Parlament de la Unió Europea (UE) va aprovar el passat 17 de novembre de 2005 una resolució que instava als governs dels estats membres a no aixecar l’embargament d’exportació d’armes a la Xina i també que cal tenir una posició comuna a tota la UE sobre exportació d’armes, entre d’altres coses.

Algunes de les aportacions més destacades de la resolució són:

1. Que el Parlament Europeu considera en aquesta resolució que el Codi de Conducta de la Unió Europea en materia d’exportació d’armes s’ha de transformar en una posició comuna de tots els estats. (punt c)

2. Considera, per tant, que una política comuna en relació al control d’exportació d’armes ha de ser jurídicament vinculant (punt 8)

3. Reitera la petició que els països membres han de posar-se d’acord en la llista de països que han de ser objectes d’embargament o prohibició en aquesta matèria. (punt 6)

4. Insta als Estats que no s’aixequi l’embargament sobre la Xina fins que la situació dels drets humans i de les llibertats civils i polítiques hagi millorat de forma evident en aquell país.(punt 13)

Llegiu-ne tota la resolució (pdf 105 kb)