Inici || Castellano | English
facebook twitter youtube issuu picasa rss
30/05/2007

Per prevenir la violència, Tallers de pau

La Fundació per la Pau difon vídeos on-line dels seus tallers d’educació per la pau

La Fundació per la Pau ofereix en la seva pàgina web un nou material pedagògic audiovisual adreçat especialment a professors, escoles i centres de lleure, que recull la realització d’uns “Tallers de pau” fets en diferents centres escolars. Aquesta iniciativa, realitzada per l’associació de periodisme Fora de Quadre, també està editada en DVD. La Fundació per la Pau realitza habitualment tallers d’educació per la pau a escoles i instituts i amb aquest material on-line vol facilitar que els educadors puguin dur a terme les dinàmiques ells mateixos, ajudats pel visionat dels tallers i les fitxes didàctiques que també inclou la web.

El material presenta una sèrie de dinàmiques i jocs pensats per fer-se en grups de 10 a 20 persones més grans de 12 anys on s’exposen diferents punts de vista sobre la violència per provocar una reflexió sobre les seves causes.

En aquests tallers es mostra com l’ús de la violència no és mai una via de solució dels conflictes i com es poden aprendre altres maneres de gestionar-los i superar-los. Els tallers proposen diverses dinàmiques i jocs mitjançant els quals els participants tenen una sèrie d’experiències (de violència, de confiança, de diàleg i de cooperació) sobre les quals després reflexionen per arribar, finalment, als continguts que planteja el taller.

Contingut dels “Tallers de pau”:
href=”http://www.fundacioperlapau.org/recursos/interior_recursos.php?ID=52

Tant el DVD com la plana web contenen 9 vídeos de 10 minuts cadascun, que corresponen als tres tallers fets en tres escoles diferents.

En el primer taller, Castell de cartes, es provoca un conflicte i s’analitzen les causes de l’aparició de la violència i les possibles solucions o alternatives.

En el segon taller, Jocs pel diàleg, es treballen diferents actituds no violentes per resoldre conflictes com ara la confiança en els altres, el diàleg o la presa conjunta de decisions.

En el tercer taller, La teranyina, es treballa la cooperació com a forma òptima de resolució d’una dificultat o conflicte.

Aquest material és una producció de Fora de Quadre, amb la participació de la Fundació per la Pau i amb el suport de l’Agència Catalana de Cooperació. Els centres que van participar en el projecte són l’IES Maria Aurèlia Capmany de Cornellà, i l’IES Miquel Taradell del Raval, i Sant Ignasi-Sarrià, de Barcelona.

La Fundació per la Pau duu a terme tallers d’educació per la pau adreçats a infants, joves i adults, en instituts, centres cívics i culturals, universitats, etc. Per demanar informació: info@fundacioperlapau.org o al telèfon 93 302 51 29.

Contacte per a mitjans de comunicació:
Fundació per la Pau
Lourdes Vergés, tel. 93 302 51 29
lverges@fundacioperlapau.org

www.fundacioperlapau.org