Inici || Castellano | English
facebook twitter youtube issuu picasa rss
14/01/2008

Propostes de la Fundació per la Pau per al DENIP

30 de gener, Dia Escolar de la Noviolència i la Pau

Cada 30 de gener, des de l’any 1964, se celebra arreu del món el Dia Escolar de la Noviolència i la Pau, una jornada que coincideix amb l’aniversari de la mort del Mahatma Gandhi. Enguany, a més, es commemora el 60è aniversari de la mort del pacifista indi, una de les persones que més ha contribuït a la pràctica i a la difusió de la noviolència al món.

Per a la celebració d’aquesta jornada, la Fundació per la Pau ofereix a través de la seva plana web, una selecció d’activitats d’educació per a la pau que es poden dur a terme a les escoles i als centres de lleure. Entre les diferents propostes hi ha la d’organitzar tallers a l’aula on els alumnes que hi participen han de resoldre diverses situacions o conflictes. Les dinàmiques del taller permeten analitzar com amb voluntat, participació i imaginació, sempre es poden trobar solucions que no passin per l’enfrontament o la violència.

A la plana web de la Fundació s’hi poden trobar les fitxes per a la realització del tallers i també, com a novetat d’aquest any, els vídeos dels tallers així, les persones interessades a dur-los a terme, poden tenir una idea més aproximada de com funcionen.

A banda de les activitats, la Fundació per la Pau també ofereix diversos materials, informació i planes web que poden servir als professors i professores de cara a organitzar els actes de la jornada.

El DENIP és una iniciativa pionera, no estatal, no governamental, no oficial, independent, lliure i voluntària d’educació noviolenta i pacificadora. És practicada en escoles d’arreu del món i hi estan convidats a participar els centres educatius, els educadors i educadores de tots els nivells i de tots els països.

Trobareu totes les propostes de la Fundació per la pau a: www.fundacioperlapau.org

Contacte per a mitjans de comunicació:
Fundació per la Pau
Lourdes Vergés, tel. 93 302 51 29
lverges@fundacioperlapau.org

www.fundacioperlapau.org