Inici || Castellano | English
facebook twitter youtube issuu picasa rss
27/11/2007

Rescatant la pau a Guatemala

La Fundació per la Pau analitza la situació a Guatemala en una nova edició del “Practicar la Pau”

Demà dimecres la Fundació per la Pau organitza una nova edició de “Practicar la Pau”, una iniciativa que vol donar a conèixer a la societat catalana diferents entitats d’arreu del món que treballen per la pau en un context de violència. Les ponents de l’acte de demà són dues representants de l’organització guatemalenca, IEPADES (Instituo de Enseñanza para el Desarrollo Sostenible).

Guatemala va voler iniciar una nova etapa ara fa 10 anys, amb els acords de pau, però la situació al país encara és molt complicada. Es comenten greus violacions dels drets humans, cada any moren cinc mil persones de forma violenta i es calcula que hi circulen gairebé dos milions d’armes il·legals. A més, la fragilitat de la seva democràcia ha quedat palesa en la campanya electoral del setembre passat, durant la qual van morir assassinats més de 40 polítics i militants. També la inseguretat dels activistes de drets humans està assolint proporcions alarmants, essent víctimes d’amenaces i agressions, i els cossos policials es veuen sovint implicats en actes delictius que contribueixen a la inseguretat.

La directora de IEPADES, Carmen Rosa de León-Escribano, i la coordinadora del programa de control d’armes, Mayda de León Wantland, explicaran com treballa una organització de la societat civil guatemalenca per canviar aquesta situació. IEPADES és una de les organitzacions de Guatemala més actives en el treball per la reconciliació del país i dediquen molts esforços a la construcció d’una societat no violenta, capaç de superar la por i que es basteixi a partir de la participació pacífica de la ciutadania.

Entre les seves principals activitats, destaquen la pressió política perquè la legislació del país limiti la possessió d’armes i perquè la justícia s’apliqui correctament en els processos per actes violents; i la sensibilització de la societat sobre el vincle directe que hi ha entre les armes de foc, la violència i el subdesenvolupament.

La conferència “Rescatant la pau a Guatemala” es farà demà dimecres, a les 19.00 h del vespre, a l’auditori de la Universitat Pompeu Fabra, edifici Rambla (c/ La Rambla, 30-32, Barcelona)

Si esteu interessats a entrevistar Carmen Rosa de León-Escribano, directora de IEPADES o Mayda de León Wantland, coordinadora del Programa de Control d’Armes de IEPADES us podeu adreçar a:

Contacte per a mitjans de comunicació:
Fundació per la Pau
Lourdes Vergés, tel. 93 302 51 29
lverges@fundacioperlapau.org

www.fundacioperlapau.org