Inici || Castellano | English
facebook twitter youtube issuu picasa rss

Israel, un referent per a Catalunya?

Aquesta setmana el President de la Generalitat de Catalunya i l’Alcalde de la ciutat de Barcelona, entre d’altres autoritats, han visitat Israel.
 
Ens sembla perfecte.
 
El que no ens sembla gens bé són algunes declaracions que el president Mas ha fet amb motiu de la visita, entre d’altres, quan ha fet referència a què Israel era un referent per a Catalunya i un exemple a seguir.
 
Des de FundiPau portem 30 anys treballant activament perquè Catalunya faci una aportació significativa en la construcció d’una cultura de pau, en la promoció d’un paradigma de seguretat alternatiu, en la defensa dels drets humans i en la resolució noviolenta dels conflictes. I no perquè sí: perquè creiem que forma part d’un patrimoni que ve de lluny i perquè és el que convé a un món on la violència estructural i la violència física generen milions de morts i de sofriment, entre els interessos maldestres d’alguns i la inoperància d’altres.
 
Des d’aquesta perspectiva, i havent fet Catalunya aportacions interessants en clau de pau al nostre país (l’impuls de la Llei de Foment de Pau, la creació del CCFP, el naixement de l’ICIP, etc.) i a nivell global (suport ciutadà, social, parlamentari i governamental a processos ben importants de desarmament i seguretat com el de mines, bombes de dispersió, tractat d’armes, etc.) no podem entendre com el President manifesta que un país amb nombrosos incompliments de les resolucions del Dret Internacional, que manté una ocupació il·legal, que practica des de fa anys una política de creació d’assentaments en territoris ocupats, que disposa d’armes nuclears fora de la legalitat, etc. pot ser un referent per al nostre país.
 
Des de FundiPau ho tenim clar: en cas que la ciutadania de Catalunya decideixi lliurement optar per un Estat propi, creiem que això ha de servir per a incrementar l’aportació, humil però certa, que s’està fent en clau de pau i no pas per a passar a engruixir les polítiques militaristes.

 

Fes un comentari

*