Inici || Castellano | English
facebook twitter youtube issuu picasa rss
21/06/2010

V Memorial Joan Gomis: encara hi ets a temps

Es poden presentar originals i candidatures al premi fins el 13 de juliol

Aquesta és la data màxima en què s’admetran treballs per a la cinquena edició del Premi de periodisme solidari Joan Gomis. Convocat per Cristianisme i Justícia, Justícia i Pau, la Fundació per la Pau, Fundació Cultura de Pau i les revistes Foc Nou i El Ciervo, el premi reconeix els millors treballs periodístics sobre persones, col·lectius o institucions que treballin a favor de la pau i els drets humans i per l’eliminació de la pobresa.

La cinquena edició del premi Memorial Joan Gomis, convocat per Cristianisme i Justícia, Justícia i Pau, la Fundació per la Pau, la Fundació Cultura de Pau i les revistes Foc Nou i El Ciervo, estableix com a termini d'admissió el 13 de juliol de 2010. El concurs vol mantenir viva la memòria de la figura de Joan Gomis, i el seu exemple de compromís i treball en favor de la pau, els drets humans, l'eliminació de la pobresa, l'exclusió social i les desigualtats Nord-Sud.

El Memorial reconeix les obres periodístiques en català i castellà que tractin sobre persones, institucions o col·lectius que destaquin pel seu compromís a favor de la pau, els drets humans, l’eliminació de la pobresa, l’exclusió social i les desigualtats Nord-Sur. Les distincions es lliuraran en dues modalitats.

La primera és la d'obres periodístiques inèdites en català o castellà que han de fer referència a persones, institucions o col·lectius que lluitin contra les desigualtats Nord-Sud, es podran presentar textos periodístics de qualsevol gènere que no hagin estat publicats i amb una extensió no superior a les 2.000 paraules. Es lliurarà un premi de 2.000 euros i l’obra premiada es publicarà a les revistes El Ciervo i Foc Nou. A la segona modalitat, es premiarà amb 1.000 euros una trajectòria periodística o bé una obra periodística publicada o emesa per qualsevol mitjà, escrit o audiovisual, a partir del 30 de juny de 2009 i es reconeixerà els autors de l’obra i a les institucions de les quals tracti. La data límit d’admissió d’originals i candidatures en ambdues modalitats finalitza el 13 de juliol de 2009.

Joan Gomis Sanahuja (10 de juny de 1927- 29 de setembre de 2001) va ser president de Justícia i Pau de Barcelona des del 1976 fins a la seva mort. També va presidir Justícia i Pau d’Espanya, la Federació Catalana de ONG per al Desenvolupament i la Federació Catalana d’ONG per la Pau. Va participar en diverses missions de drets humans a Amèrica, Àsia i Àfrica. També va ser director de l’ICESB. El 1951 va ser un dels fundadors de la revista El Ciervo i va ser-ne subdirector fins el 1971. Va col·laborar en diversos mitjans de comunicació i va publicar llibres com Un jueu a Natzaret, Leon Rugiente, Desitjada Sumatra, La lluita pels drets humans i les Memòries cíviques. També va dedicar-se a la il·lustració gràfica i a la pintura. Entre altres distincions va rebre els premis Carles Cardó i Francesc Eiximenis de narrativa, el Serra i Moret d’assaig, i el Memorial Joan XXIII per la seva tasca a favor de la pau.

Per a més informació, podeu trucar al 93 200 51 45 o bé escriure a info@elciervo.es