Inici || Castellano | English
facebook twitter youtube issuu picasa rss

Vols caminar amb nosaltres?

Fes-te soci / Fes un donatiu

Benvolgut, benvolguda,

Com has vist, un terrorisme brutal ha atemptat ‘aquí’ (tot i que cal dir-ho: gairebé sempre atempta ‘allà’!). I quina ha estat la resposta dels Estats? Incrementar els errors: més cultura de la violència, més seguretat militar (per la qual sí s’accepta un dèficit que no era possible per a política social!) i més adopció d’un discurs xenòfob i de rebuig als refugiats i immigrants.

Però no ens equivoquem: el terrorisme no és l’únic ni el principal problema. Tenim un món ben convuls. Desenes de conflictes armats. Vulneracions de drets humans. Desigualtat. Pobresa. Discursos d’odi. Cultura de la violència. I no ho estem fent bé. No afrontem aquests problemes, i en canvi, malbaratem recursos en una despesa militar altíssima i el comerç d’armes. I afrontar aquestes problemes és la millor eina per a prevenir la violència i el terrorisme.

Sentim dir-ho, però, fem més falta que mai: cal promoure l’educació per la pau i la tolerància (com fem amb els nostres tallers per a joves), cal rebutjar la violència i promoure una cultura de noviolència, cal reclamar als Estats que facin polítiques més coherents amb la pau i els drets humans (com fem amb les campanyes pel desarmament i el control del comerç d’armes), cal pressionar els partits per afavorir polítiques de pau (per això els enviem propostes perquè les incloguin en els seus programes a les Eleccions). En fi, cal recordar que un món en pau no passa per més bombes sinó per construir una autèntica seguretat humana, aquí i arreu.

Ja saps que posem el nostre granet de sorra en tot allò que pot fer avançar la pau.
A Catalunya, per exemple, promovent una altra política de seguretat, i arreu, aconseguint un Tractat sobre Comerç d’Armes, que hauria d’impedir que dictadures, criminals de guerra i traficants, puguin accedir al mercat internacional d’armes per fer les seves matances.

Malauradament, som necessaris. Si així ho creus, ajuda’ns a ser més presents, incisius i influents: fes-te soci o  fes un donatiu (recorda que podràs desgravar-te el 50% de donatius i quotes fetes el 2015). També pots fer-te seguidor nostre a twitter o facebook, difondre les nostres activitats, etc.

Perquè la pau només serà possible si moltes i molts la volem i la fem possible.

Atentament,

Xavier Masllorens
President