Primers passos del Tractat sobre la Prohibició de les Armes Nuclears 

Del 18 al 23 de juny Viena va acollir el primer debat multilateral sobre les armes nuclears des de l’inici de la guerra a Ucraïna. Les diferents trobades es van organitzar al voltant de la primera Reunió d’Estats Parts del Tractat sobre la Prohibició de les Armes Nuclears que va tenir lloc del 21 al 23 de juny.

Prèviament, el 20 de juny, el govern austríac, va organitzar la Conferència sobre l’Impacte Humanitari de les Armes Nuclears, i el 18 i 19 de juny es va celebrar el Fòrum de la societat civil. Una delegació de FundiPau hi va participar activament.

Aquí trobareu tota la informació

---

L'OTAN i la despesa militar

La cimera de l'OTAN de finals de juny a Madrid va finalizar amb el tancament de files al voltant de l'increment de la despesa militar per garantir una major seguretat. Antoni Soler, expresident i membre del patronat de FundiPau, ho qüestiona en l'article La cimera de l'OTAN: diagnòstics esbiaixats i receptes caducades. 

D'altra banda, la Consellera d’Acció Exterior i Govern Obert de la Generalitat de Catalunya, Victòria Alsina, va publicar un article on demanava un clar alineament, absolutament acrític, amb l’OTAN. En resposta, s'han poblicat aquests articles:

Apostar, seriosament i sense complexos, per un món segur i en pau, de. Jordi Armadans, director de FundiPau.

Volem una política pública de pau. Diversos autors vinculats al Consell Català de Foment de la Pau.

---

Nou informe sobre armes nuclears

Aquest document de FundiPau i de la Campanya Internacional per a l’Abolició de les Armes Nuclears (ICAN) aborda el camí recorregut pel Tractat sobre la Prohibició de les Armes Nuclears des de la seva aprovació el 2017, l’entrada en vigor el 2021, les obligacions que comporta i els suports amb què compta.

Podeu consultar el document en pdf en català | en castellano

---

XVII Memorial Joan Gomis

Informació i lliurament de candidatures: Memorial Joan Gomis

---

FundiPau
Av. Merdidiana, 30-32, esc. A, entr. 2a
08018 Barcelona
info@fundipau.org
Telèfon: 93 302 29 51

Per a altes i baixes a la llista de distribució, envia'ns un missatge a info@fundipau.org